DET GULE GALLERI i Stavern. Trinn 1: Reatauranten

Det Gule Galleri i Stavern

Et prosjekt jeg har utført som Woods i samarbeid med min kollega Gro Anita Nilsen. Prosjektet gikk over 2 trinn. Først var oppdraget å forvandle et stort "tomt" rom med mye akustikk til et folkelig, lunt og dempet restaurant lokale. Samtidig skulle kjelleren få en makeover og endres fra nattklubb til et intimt konsert lokale med spisemuligheter.

Det ble brukt mye ressurser på å bygge et moderne restaurant kjøkken. Interiøret skulle holdes på lavbudsjett og gjenbruk stod i fokus.

TRINN 1:
De gamle "båsene" fra nattklubben nede ble pusset opp og benyttet som praktiske romdelere i det store, åpne restaurantlokalet. Kalkmaling og murstein på veggene, en røff trevegg, maling i tak og i baren samt nye stoler mixet med både nye og gamle bord gjør at lokalet får en helt annen personlighet. Et langbord i massivt tre blir satt på scenen og vil bli et chambre separee / møterom etter hvert.... Lamper i ulike materialer som bambus, betong, glass og messing gir det hele et løft. 

I kjelleren blir det laget en stor lounge i 2/3 av lokalet med småbord og dempet belysning. I resten av lokalet ble det laget en spiseavdeling med runde bord. Baren og scenen ble utvidet og beholdt med tanke på intimkonserter og andre arrangement. 

Materialene er en mix av treverk, betong, messing, glass og tekstiler. 

http://gulegalleriet.no