DET GULE GALLERI i Stavern. Trinn 2: Cafeen

Cafeen måtte også få et ansiktsløft. 
Det var viktig at lokalet skulle få beholde sin identitet, men få helt ny drakt. Først ble nesten alt revet ut. Selve baren fikk stå, men eieren Caroline hadde en praktisk plan for arbeidsområdet bak bar/serveringsdisken. Vi valgte å bruke 4 ulike farger i det lange smale lokalet. 

Innerst i lokalet laget vi en lounge avdeling med leselamper, sofaer, godstol og puffer. Rommet ble malt i en dempet grønn farge. Det vakre vinduet ut mot bakgården slipper dagslyset inn og den "gamle" fugle tapeten fikk være igjen på en vegg. 

I mellomgangen ble den gamle panelen malt i dempet sort. Gjenbruk av benk og bord, men med noen vakre lamper og en praktisk "vannstasjon" ble rommet helt nytt. Toalettene ble også malt sorte med ønske om en mer effektiv bruk..

Bar og serveringssonen ble platet om og fikk slette vegger. Veggene er malt i en varm rødfarge. Dette var tidligere en skikkelig flaskehals da det alltid satt folk i denne sonen. For å unngå dette uten å miste bordplasser, laget vi små ståbord/barbord langs langveggen. Også her har belysningen vært veldig viktig. Vi har valgt lamper som lyser godt nedover uten at man blir blendet eller ser lyskilden. 

Ved inngangen valgte vi en lys, nøytral beige farge. En stor lounge, lave bord og puffer dominerer dette arealet. Med puter, bøker og planter samt store vindusflater er dette mitt favoritt rom i cafeen. 

Ved å beholde cafeen fargerik og med en mix av nytt og gammelt mener jeg at cafeen fortsatt er Det Gule Galleri i Stavern. 

Har du ikke vært der ennå, kan jeg anbefale et besøk. De har verdens beste pizza!! 

***